CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, August 18, 2009

Lepas x filem ni ditayangkan di malaysia????

Tuesday, July 28, 2009

menyentuh jiwa...

Saturday, July 25, 2009

KONSERT DIRAJA UKM 2009

Thank's kat Iffa yang mempelawa aku pi ke konsert nih.... best...

Tuesday, July 21, 2009

Best....

Monday, July 20, 2009

Tiada guna kejelitaan jika tidak mempunyai akal...

Sunday, July 12, 2009

Renung-renunglah.....

Hiduplah seperti pohon kayu yang lebat buahnya; hidup di tepi jalan dan dilempari orang dengan batu, tetapi dibalas dengan buah.

- Abu Bakar Sibli

Kebanggaan kita yang terbesar adalah bukan tidak pernah gagal, tetapi bangkit kembali setiap kali kita jatuh.

- Confusius

Ancaman nyata sebenarnya bukan pada saat komputer mulai boleh berpikir seperti manusia, tetapi ketika manusia mulai berpikir seperti komputer.

- Sydney Harris

Wednesday, June 17, 2009

Baboon impact

video

so sweet...

video

Tuesday, June 16, 2009

Serius, lucu....

video


video

Monday, June 15, 2009

My new family member......


Saturday, June 13, 2009

Nikki, belasmu...

Tuesday, April 28, 2009

DISCO DITELAN BUMI


Ini ler akibatnyer kalau galak sangat...... so kawan2 jgan galak2 k...


Sunday, April 26, 2009

KEBAIKAN MANDI......

KAJIAN terbaru berkaitan dengan mandi mendapati ia bukan saja bertujuan untuk membersihkan diri daripada kotoran, tetapi menjauhkan stress serta berperanan penting meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Penyelidikan yang diterbitkan dalam New England Journal of Medicine menunjukkan penderita diabetes yang menghabiskan masa selama setengah jam berendam dalam air suam dapat menurunkan tingkat gula darah sekitar 13 peratus. Kajian di Jepun pula menunjukkan 10 minit berendam dalam air panas dapat memperbaiki kesihatan jantung terutamanya untuk lelaki.

Berikut beberapa manfaat mandi kepada individu yang mengamalkannya…

Mengeluarkan racun:
Mandi air panas sekitar 32 hingga 35 darjah Celsius membuka ruang yang dapat membantu mengeluarkan toksin. Mandi air panas membantu menurunkan tingkat gula darah, menyembuhkan sakit otot dan membantu menjaga usus besar supaya bekerja dengan baik. Waktu yang dianjurkan ialah selama 10 hingga 20 minit.

Mandi air sejuk sangat baik untuk meredakan ketegangan. Ia dapat menyempitkan darah dan meningkatkan tingkat gula darah. Suhu yang dianjurkan ialah sekitar 12 hingga 18 darjah Celsius.

Jangkitan kulit :
Penyakit kulit tertentu seperti ruam atau gatal-gatal boleh diatasi dengan menambahkan soda penaik (sodium bicarbonate) ke dalam air mandian. Ia bertindak sebagai antiseptik. Isikan air ke bekas mandian dan tambahkan soda penaik dan aduk sehingga rata. Digalakkan untuk berendam selama 10 hingga 20 minit.

Selesema dan sakit kepala :
Merendam kaki dalam air panas membantu menyembuhkan selsema, sakit kepala dan menyegarkan kembali kaki yang lelah. Masukkan air panas secukupnya dalam bekas sehingga menenggelamkan pergelangan kaki kemudian tambahkan beberapa titis minyak seperti
lavender, peppermint atau lemon. Selepas basuh dengan air sejuk. Lakukannya selama 10 hingga 20 minit.

Insomnia :
Merendamkan kaki dalam air dingin sangat baik kepada anda. Yang mempunyai masalah imsonia atau memiliki masalah tidur. Masukkan kaki sehingga ia merasa dingin. Perubatan ini berguna bagi kaki lelah, pendarahan hidung, selsema dan sembelit.

Thursday, April 23, 2009

Fakta2 menarik

  • Ubat gigi jenama Colgate mula diperkenalkan di Perancis dengan nama Cue, mengambil sempena nama sebuah majalah lucah.

  • Macamana la unta boleh lindung matadia dari habuk2, pasir kat pdg pasirkan?? sebab unta ada 3 lapis kelopak mata..

  • Makanan yg pling digemari oleh lipas ialah gam yg berada di belakang setem.

  • Di Amerika Syarikat, purata berlakunya kadar jenayah adalah setiap 22 saat..

  • Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

  • Seekor buaya tidak akan boleh menjulurkan lidahnya keluar, walaupun membuka mulutnya setiap hari.

  • Siput mampu tidur selama 3 tahun secara terus-menerus

Tuesday, April 21, 2009

Penduduk gemuk sumbang pemanasan global

LONDON - Bilangan penduduk gemuk yang semakin meningkat menjadi penyumbang kepada pemanasan global, lapor sebuah akhbar semalam.
Beberapa saintis menyatakan peningkatan bilangan penduduk gemuk akan menyebabkan pengeluaran makanan perlu ditingkatkan sekali gus mengakibatkan pelepasan gas karbon dioksida ke udara.
Penduduk yang gemuk lebih suka memandu kereta sekali gus menjejaskan alam sekitar.
Seorang saintis dari Sekolah Kebersihan dan Tropika London Dr. Phil Edward berkata: "Pergerakan individu yang gemuk adalah seperti memandu dengan menggunakan minyak yang banyak."
Setiap individu yang gemuk bertanggungjawab melepaskan satu tan atau lebih gas karbon dioksida setiap tahun berbanding penduduk yang kurus.
Perangkaan itu menunjukkan tambahan satu bilion tan gas karbon dioksida setahun dilepaskan, menurut anggaran Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) terhadap penduduk yang gemuk. - Agensi

Thursday, March 26, 2009

Memoir's OF Khadijah.....

Memoir's of Khadijah merupakan tajuk drama kami yg bakal dipersembahkan secara langsung dalam masa 2 minggu lagi......

Drama ini mengisahkan tentang kehidupan sesorang gadis kg iaitu Khadijah (Boon, pelakon wanita terbaik tvb 2008) telah mengalami kjutan budaya apabila berkawan dengan Danny (Iwan, pemenang Pelakon Lelaki terbaik anugerah oscar 2008). Drama ini turut dibintangi oleh Aisyah (Funny, Pelakon Wanita terbaik anugerah akademi 2008) dan juga Prof Muzammil (Mamil, Pelakon Lelaki terbaik anugerah akademi 2008)

Nantikannya.......................

Kepada sesiapa yg dapatk pas masuk...... jganlah lepaskan peluang ini..... untuk memeriahkan pratonton drama ini secara eksklusif............

Monday, March 2, 2009

MY 21ST BIRTHDAY




Hari ini 3 mac 2009 genap umur aku 21 tahun..... aku harap tahun ni aku akan lebih berjaya daripada tahun2 lepas dan semua cita2 aku akan tercapai.... Semoga dengan genapnya umur aku 21 tahun pada ari ni juga akan menjadikan aku lebih matang dan dewasa........

Dinner FEP 2009

Dinner FEP 2009 diadakan di PICC.......... Sgt MERIAH....

Friday, February 27, 2009

Say good bye to KAPREZA 2009

KAPREZA 2009 telah tamat dengan jaya nya........ tahniah wat semua Pengarah2, Penyelaras2 n krew2.......................


AIZAT N 6IXT SENSE TELAH MENHANGAT KN LAGI MALAM PENUTUPAN KAPREZA 2009....


Sunday, February 22, 2009

Pertandingan Bola Jaring Pendeta Zaba

Hari nie tlh tamat program pertandingan bola jaring pendeta Zaba yg diselaraskan oleh Kilah..... Per2 hal thniah buat Kilah yg tlh berjaya mnjayakn pertandingan tersebut dgn jaya nya.....
Buat krew2 yg join sekali thniah juga diucapkn krn berjaya memberikan komitmen yg tggi dlm mnjayakan program tersebut....

Pada Bedah yg mukanya dh sun burn kate nyer...... sorry ler "x dapat den nk nolong nyer"... mybe aku leh suggest ko jumpe Dayah ko coz Dayah ade Produk D'putih.... ko pi ler jumpe dia tpi aku mmg tabik ler kt Bedah coz ko berjaya jdi pmbntu pgadil yg pling garang sekali.....

Pada Kilah aku bersimpati kt ko..... tpi nk wat cam ner kn dh x de rezeki ko..... tu semua dh ditakdirkn...... mybe someday ko blh dptkn yg lbih baek kot.....

Pada pasukan Nameless dr Keris Mas thniah kerana telah menjuarai pertandingan tersebut......

Saturday, February 21, 2009

Exam mid dh abis.....

Finally.......... exam aku abis gak...... huh.. mmg mmnatkan mggu nie... Buat sementara nie i want to say gud bye 2 all my books..... Mybe 2 ari nie lah....
Buat sementara nie juga aku x leh ler guna alasan x leh nk join per2 coz aku nk baca buku..... actually misi utama aku datang UKM nie tuk stdy bkn nye asyik nk join xtvt.... aku thu xtvt 2 pnting gak tpi tlng ler pham pljrn aku pun pting gak....
Pada sape2 yg x leh terima alasan aku x nk join xtvt kerana aku nk stdy tu...... aku thu ade yg x puas atie.... I'm sorry k...... Pada krew KAPREZA ( CINTA VS cinta ) kerana u all semua amt mmahami situasi aku.... sekali lgi thx..... n thniah gak wat Syaza penyelaras program yg berjaya mnjayakn program CINTA VS cinta...... kepada krew yg laen n x dilupakn diriku sndiri thniah wat CINTA VS cinta....

Tuesday, February 17, 2009

tension.....

Arrrrrrggggggggggh................ minggu nie adalah mggu yang paling memenatkan...... dengan kuiz, exam and kapreza.....................
Mcm x sanggup jer nk mnempuh mggu nie.... tpi inilah dikatakn hidupkn.....
so go! go! chayo.........
Walau pe2 pun smoga aku bejaya dlm mid sem n kapreza berjalan dengan gempaknya...... terutama nya bicara remaja yg akn berlngsung pada 20.2 (jumaat)....... ko org datang la tau kt panggung seni pkl 8 mlm....... see u there............
Yg paling best majlis penutupan kapreza coz Aizat, 6ixth sense n seorg artist terkenal dijangka hadir........ sape kh artist yg terknl tu ko org dtg la sndiri kt mjlis penutupn tu k.......

Tuesday, February 10, 2009

DEDIKASI buat semua sahabat ku......


Persahabatan yang terjalin
Mempunyai pengertian terlalu suci
Jesteru usahlah
Dicemari sinaran kepalsuan

Sesungguhnya
Resepi untuk mengindahkan lagi persahabatan
Hiaskan dengan
Kesetiaan, kejujuran dan keikhlasan hati

Sahabat..
Terima kasih kerana menghargai
Erti sebuah persahabatan suci
Menjaga hatiku penuh kejujuran
Dan keikhlasan hatimu

Doaku
Semoga antara kita akan menjadi
Insan bertakwa, beriman
Dan berilmu tinggi
Serta dapat melalui liku-liku kehidupan
Dengan kuntum senyum kebahagiaan

Harapanku agar perhubungan kita
Yang terjalin erat
Berkekalan dan tidak akan pudar
Buat selamanya…

Kuiz OB batal......

buku OB kita org....



hu3................ amin kuiz OB batal coz aku x abis baca lgi........ kuiz akn di buat pada mggu depan............ huh.... lgi ssah kot..... coz dr 4 bab jadi 6 bab...... hu3.......



ini gambar lec aku Dr. Janette Marcial.......
yang ni gambar slide bab 6 ttg kelakuan antara
personal...

Monday, February 9, 2009

My FRENZ.................

SHAMSUL.....................



GENI.................


MAMIL..............


POSE.......... maut kt bus stop..............



Bedah n Dayah...................


AIDA


Gambar sempena sambutan ari raye peringkat kolej 2008...................



Tidak dilupakn Nurul.......... shbt kita yg kini di KTHO..........




THX KERANA KO ORG MJADI SAHABAT YG BAEK UTK AKU...............

my NEW StuFF


SONY CYBERSHOT W110.......
Merperkenalkn camera digital bru aku yg bakal diberi nama kelak.................. hu3 x smpt pikir ler nama yng sesuai................ bru jer beli kt pesta it UKM...................
Akhirnya impian aku untuk memiliki camera sendiri tercapai juga.............. pas nie jangan ler marah klu aku asyik posing jer................ hu3..... n sape2 lps nie kna la atie2 ngan aku.................. kna cover sikit nyek klu x aku amik gbor ko org n aku pamir kt blog nie.......



Saturday, February 7, 2009

Simposium Keusahawan

Pagi tadi aku join simposium keusahawanan anjuran Kolej Aminudin Baki. Simposium tu pada mula nyer best gak coz byk janji2 manis yg ditabur oleh penceramah2. Kita org diperkenalkan kepada FOREX (Foreign Exchange)..... byk ler citer ttg kejayaan dia org di ceritakan kt kite org smpi meleleh ler air liur tgk duit yg dia org dpt........

Lepas abis tu FOREX dia citer la pasal menjana pendapatan melalui blog...... same la jugak jumlah duit yg ditunjukkn hasil drpd blog tu mengunung byk nyer........ smpi ade antara peserta terjojol biji mata........

Apabila abis janji ditabur....... n apabila kebayakkan peserta excited gila nk join biz nie penceramah tu pun btau ler "klu nk tau lnjut ttg biz nie dtg ler kt kita punya seminar dgn bayarn RM 399".........Di org kate seminar tu antara penganjuran dia org yg pling murah...... coz dia orng kna jaga standard klu x penceramah FOREX yg lain ( means team laen ) akan kutuk dia org coz dia org nie professional............................................

So aku akan pikir berkali-kali ler........ mklum ler kita org nie stdnt mana ade duit untuk masuk seminar dia org tu coz seminar tu dh la mahal n blm tentu boleh jdikn aku nie berjaya cam dia org tu............. Aku mmg geram ler ngan dia org tu coz ckp pada awlnyer mcm nk membantu n beri harapan mengunung kt kita orng pada hal akhirnya nk berniaga......................

Petang nyer pula simposium disambung dengan cara mendapatkan pinjaman oleh penceramah dari Agro Bank....... Ceramah nyer honestly sangat membosankan.......... dan aku terasa lame gila ngan taklimat dia..........................

Over all, simposium nie x menarik langsung n just membuang masa aku dr pgi hingga ke petang......... ia nya seolah-olah x de faedah lngsung...........................................




Monday, February 2, 2009

My ELIT

FINALLY, motor Elit aku smpi jugak ke UKM.....
Huhuhu..... Pas nie aku x yah ler berebut- rebut kjor bas.....
Pas nie aku mesti rindu kt pakcik2 driver bas yg poyo tu..... Yg pasti nyer my life akan a little bit different dgn ade nyer my lovely Elit.

Pas nie aku kna daftar my Elit kat Wisma Aman. klu x nmpk gaya nyer aku kna saman ler tiap2 ari...... huhuhu..... Mklum ler maybe tu jer cara dia org cari income..... sorry agak pedas....

Yg penting kini aku dah ade my lovely Elit boleh le aku ronda2..... huhuhu......


Sunday, February 1, 2009

kembali................

Selepas seminggu bercuti kini aku dah kembali ke UKM......
Sebenarnya hati aku ni masih teringatkn kg ler.....
huhu.... nk wat cam ner dh tanggungjawab kena ler balik sini.....

Percutian aku selama seminggu tu x ler best sgt.... aku duk kt umah jer sminggu tue...
tpi terubat juge ler rindu kt kg.... pas nie aku x de cuti dh kos aku nk wat short sem waktu cuti final nnti....

Waktu cuti ari tu jugak aku dh pos motor aku.... so lepas ni aku x perlu ler ssah nk berebut naek bas.... haha.... best nyer.....

Sebelum balik sini aku dah buat 2 azam baru:
  1. aku nk dapat keputusan yg baek untuk sem nie... "n"
  2. aku nk jadi kawan yang baek kt kwn2 aku semua...

Wednesday, January 21, 2009

about me...........


Hai............................ aku ridzuan.... ko org semua boleh pggil aku eone r wan jer...... aku b'asl dr kuantan pahang.....

Aku seorg yg bese2 jer.... x pun bnyak yg mnarik ttg diri aku....... aku skrng masih lgi bljr kt ukm dlm bidang biz... pada mulanye aku mmg x minat bidang nie tpi skrng aku dh mula serasi dgn nyer.... dan akn terus berusaha untuk bjaya dlm bdang nie......

Aku nie seorg yg peramah sebenarnya...... walaupun sesetgh org kekadang salah anggap ttg kperamahn aku tu..... tpi ade juga sesetgh org kata aku sombng.... tpi x pe ler.... bior ler dia org nk kate..... aku akan cuba untuk berubah kearah yg lbih baek agar semua org bahagia.......

tu je ler..... nnti klu ade per2 yg bestl aku share lgi nyek......